an Nasıl Hesaplanır,Altın Oran Nedir,Altın Oran Örnekleri,Doğadaki Altın Oran,Altın Oran Nerelerde Kullanılır,Altın Oran Kabe Mucizesi,Altın Oran Nerelerde Bulunur,Altın Oran Fibonacci,Altın Oranını Kullanıldığı Yerler,Altın Oran Formülü,İnsan Yüzünde Altın Oran,Mona Lisa Altın Oran,Altın Oran Tarihi,Dünyanın Altın Oran Noktası,İnsan Vücudunda Altın Oran,Yüzde Altın Oran,Altın Oran Hesaplama,Altın Oran Tarihçesi,Altın Oran Cetveli,Vücutta Altın Oran,Ayçiçeği Altın Oran,Altın Oran Yüz,Altın Oran Mimarlık,Altın Oran,Altın Oran Vücut,Tasarımda Altın Oran Makalelerini Dershaneler bloğumuzda araştırılarak sizlerin beğeninize sunulmuştur Yorum ve desteklerinizi bekliyoruz
|
Altın Oranın Tarihçesi: Altın Oran, matematik ve fiziki evrende çok eskiden beri vardır. Ancak insanlar tarafından tam olarak ne zaman keşfedilip, kullanılmaya başlandığı belirsizdir. Leonardo da Vinci'nin günlüklerinde, insan ve doğayı birbiriyle iç içe kaynaştırma çalışması altın oran için bir dönüm noktası kabul edilir. Vitruvius Adamı çalışmasında, insan bedenindeki oranları gösteren (1492). Altın oran kuralı kullanmıştır.
Euclid (M.Ö. 365–M.Ö. 300), bir doğrunun 1.6180339 noktasında ayırmaktan "Elementler" adlı kuramında söz etmiş, ve bunu, bir doğruyu aşırı ve önemli oranda bölmek diye adlandırır. Mısırlılar keops Piramidi'nin tasarlanmasında pi ve phi oranını kullandı. Yunanlılar, Parthenon'un yapımı için AltınOrana uyarlamışlardır.
Altın oranı, Yunanlı heykeltıraş Phidias’da kullanılmıştır. İtalyan Matematikçisi Leonardo Fibonacci, şu anda da kendi adıyla adlandırılan nümerik seriyi bulmuştur. 1509'da Luca Pacioli'nin yayımladığı İlahi Oran adlı bir çalışma için Leonardo da Vinci de, resimler vermiştir. Bu kitabın içeiğinde, Leonardo da Vinci’nin yaptığı Five Platonic Solids (Beş Platonik Cisim) adlı resimler vardır. Bu resimler; birer adetten oluşan küp, Tetrahedron, Dodekahedron, Oktahedron ve Ikosahedronun resimleridir. Latince’ de Altın Oran'ın karşılığını ilk kullanan kişi büyük bir olasılıkla Leonardo da Vinci'dir. Tablo ve heykellerinde düzen ve güzelliği elde etmek için Rönesans sanatçıları da sıklıkla Altın Oranı kullanmıştır.
Altın Oran Nedir? Matematik ile Fiziksel ortamda eskiden beri var olan, sanat eserlerinde, bütünün bölümleri içinde, uyum açısından en iyi boyutları verdiği düşünülen geometrik, sayısal bağıntıdır. Altın Oranın en küçük sayı değeri 1.61803’dür, Fi yani Φ'dir. sembolü ile ifade edilir.
Altın Oran Tarihçesi, Önemi: İnsanlık, sanat ve bilim tarihi için altın oranı’ nın inanılmaz bir görevi vardır. Evren ve yaşamı anlama konusunda, Phi, bizim için yeni ufuklar açmaya devam ediyor. 70'li yıllara kadar imkansız olduğu kabul edilen, (yüzeylerin beşli simetri ile katlanması) Altın Oran ile Roger Penrose, buldu. (İstatistikte Altın Oran) adlı (2014) kitabında, asimetrik dağılımı düzenlemek için, Altın Oran taban kullanılarak yeni bir ortalama ve sapma hesaplama stili tanımı yapılmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder